Cyklistická čepice! Proč je zase cool?

Autor: We Love Cycling

Cyklistická čepice, minimalistický barevný kousek bavlny zdobil hlavu všech šampionů, kteří tvořili historii cyklistiky, zažívá v poslední době velký comeback. Opět se stala základním prvkem cyklistické kultury.

Lidé nově nosí cyklistické čepice i mimo jízdu. Motivy nejsou jen o sponzorech, jako v pionýrských dobách cyklistiky, ale objevuje se i mnoho kreativních nápadů. Jaké nejlepší čepice můžete na trhu najít?

Od prvních dnů cyklisté potřebovali čepici. V naprostých začátcích často cyklisté vozili stylovou tvídovou plochou čepici, která chránila průkopníky cyklistiky více než před půl stoletím.

Cyklistika se brzy stala populárním sportem a začala přitahovat velké firmy, takže se kšiltovka stala nejen způsobem, jak chránit cyklisty před sluncem či deštěm, ale i nezbytným marketingovým nástrojem. K explozi popularity přispěla skutečnost, že italští „tifosi“ chtěli nosit stejné čepice jako jejich cyklističtí hrdinové.

Když se nošení helmy stalo povinným, čepice ztratila popularitu a používala se pouze na podiu a jako suvenýr pro fanoušky. Ale v posledním desetiletí cyklistická čepice zaznamenala neuvěřitelný návrat.

Módní návrháři ji začali zařazovat do svých kolekcí, poslíčkové v New Yorku ji vozili jako módní doplněk, amatéři pod helmou jako součást kultury. Značkové cyklistické čepice vyrábí prakticky každá značka specializující se na cyklistické oblečení, dokonce i komponentů. Takže ať už jste fanoušek kterékoliv firmy, velmi pravděpodobně se k oblíbené cyklistické čepici dostanete.

Cyklistická čepice PEdALED

Japonská prémiová značka založená na přesvědčení, že estetika a funkčnost může výrazně zvýšit požitek z jízdy, což je „zaklínadlo“ zakladatele firmy Hideta Suzukiho. Značku reprezentuje jednoduchost a osobitý styl. Většina čepic je vyrobena z tradičních japonských textilií a vzorů.

Cena: od 900 Kč. Materiál: 100 procent bavlna.

Cyklistická čepice Maloja

Německá značka s velmi osobitým charakterem. Jejich design je vždy velmi barevný a hravý, jejich cyklistická čepička je vysoce funkční. Vypadají velice cool, byť jsou spíše trendy než by symbolizovaly životní styl.

Cena: od 625 Kč. Materiál: kombinace polyesteru a spandexu (elastická vlákna). Přesné složení závisí na modelu.

Cyklistická čepice Tenspeed Hero

Společnost z Chicaga v USA má hodně pestrou nabídku a dodává zboží po celém světě. Dobře si prostudujte význam slov, které na kšiltovkách jsou, protože zahrnují výrazy napříč planetou.

Cena: od 500 Kč. Materiál: směs polyester 65 procent/bavlna 35 procent.

Cyklistická čepice Cascada

Začínají značka od jezera Lago di Garda, hlavního města outdoorových sportů v Itálii. Snaží se vybírat barvy, motivy i materiály, přičemž kladou důraz na povahu cyklistů. Mají skvělé možnosti, byť ve srovnání s jinými značkami možná není nabídka tak široká. Čepice Stay Wild je skvělým mottem řady z nás.

Cena: od 500 Kč. Materiál: stoprocentní polyester.

Cyklistická čepice Walz Caps

Ručně vyráběné čepice, s neuvěřitelně vysokou kvalitou. Jejich hlavní činností jsou právě cyklistické čepice, proto nabízí širokou škálu modelů. Každý si najde to své.

Cena: od 625 korun. Materiál: v závislosti na typu čepice z bavlny, merina, technické tkaniny, vlny.