Česká hvězda i pro Tour de France

Autor: We Love Cycling

Do startu nejslavnějšího cyklistického závodu planety zbývá ještě pět měsíců. Nicméně jedna z českých hvězd, která by měla být 1. července na startu Grande Boucle v dánské Kodani, byla odtajněna již poslední lednový den. Společnost Škoda Auto představila model ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Součástí nabídky je rovněž sportovní verze RS.

Škoda bude letos už podevatenácté hlavním partnerem Tour de France, jednoho z nejemotivnějších cyklistických závodů planety. A emoce rozhodně vzbuzuje i nový vůz mladoboleslavské automobilky.

Škoda Enyaq Coupe iV.
Škoda Enyaq Coupe iV.

„Po úspěšném uvedení vozu ENYAQ iV přináší nový ENYAQ COUPÉ iV do rodiny Škoda iV ještě více emocí, sportovního charakteru a elegance. Designérům a inženýrům Škoda Auto se přitom podařilo skloubit vysokou funkčnost s emocionálním vzhledem. Nová vrcholná verze je zároveň prvním čistě elektrickým vozem RS značky Škoda,“ říká Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Dojezd až 545 kilometrů

Škoda ENYAQ COUPÉ iV má emocionálnější vzhled a navzdory sportovním liniím nabízí velkorysý interiér a zavazadlový prostor s objemem 570 litrů. Hodnota součinitele odporu vzduchu cx 0,234 je nižší než u vozu ENYAQ iV. Díky dojezdu až 545 km v režimu WLTP, v závislosti na dané výbavě, tak zvládá ENYAQ COUPÉ iV skvěle každodenní jízdu ve městě i dlouhé cesty.

V nabídce je pohon zadních nebo všech kol. A tři výkonové stupně od 150 kW až do 220 kW (verze ENYAQ COUPÉ RS iV). Designy interiérů známé již z vozu ENYAQ iV nahrazují klasické výbavové stupně.

Škoda Enyaq Coupe RS iV.
Škoda Enyaq Coupe RS iV.

Baterie vozu Škoda ENYAQ COUPÉ iV umožňuje standardně rychlodobíjení! Tudíž dobíjení baterie z 10 procent na 80 procent kapacity trvá 29 minut.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV lze také pohodlně dobít doma přes noc pomocí wallboxu ŠKODA iV Charger na střídavý proud s výkonem až 11 kW.

Škoda zajišťuje při Tour de France vozidla organizátorům i řadě týmů. Současně je mladoboleslavská automobilka partnerem tuzemského cyklistického svazu a vůz Škoda ENYAQ COUPÉ iV budou v budoucnosti využívat i influenceři WeLoveCycling.cz.