10 tipů na dárky pro každého cyklistu

Autor: Jiří Kaloč

Vánoce jsou tady za měsíc a inspirace na dárky není nikdy dost. V listopadu stále ještě máte reálnou šanci, že to, co objednáte, vám dorazí pod stromeček včas, a proto pro vás máme 10 tipů na cyklistické dárky. Ať už máte doma silničního cyklistu, závodníka, dobrodruha, veterána, nebo úplného začátečníka, víme, co jim udělá radost.

Pro silničního cyklistu

Silniční cyklistika a dobrá káva mají kus společné historie a dodnes jsou populární kombinací. Jestli máte doma nadšeného silničáře, jenž si před každou nedělní jízdou pečlivě připravuje svou oblíbenou kávu a často vypráví o nových kavárnách, které po cestě objevil, tak sázíte na jistotu, když darujete originální kávový set, nejlépe i s balením oblíbené kávy.

Pro dobrodruha

Specifickou disciplínou jsou dlouhé, dobrodružné výlety na kole. Takoví cyklisté potřebují mimo jiné být schopni vypořádat se s poruchami všeho druhu. Pokud máte ve svém okolí cyklisty dobrodruhy, tak sáhněte po sadě na opravu defektu. Jedná se z velké části o spotřební materiál, takže nemusíte mít obavu o nadbytečnost dárku. Podobně může potěšit i nějaký velmi lehký cyklistický multitool.

Pro triatlonistu

Triatlonisté patří mezi cyklisty, kteří zpravidla mají doma největší počet kol. Základem je tréninkové silniční, nutností je triatlonový speciál, v létě to nejde bez horského a hodí se i nějaké starší kvůli dojíždění na bazén. Takový počet kol většinou znamená, že nezřídka kola nocují v předsíni, nebo dokonce v ložnici. Triatlonistovi se budou velmi hodit ponožky na kolo, doslova.VELOSOCK Kids' Bicycle Indoor Storage Cover - Ronyblack - 8+ Years - Best Solution to Keep Floors and Walls Dirt-Free - Free USA Shipping

Pro nočního jezdce

Pokud máte doma cyklistu, který se pravidelně vrací z vyjížďky po setmění, tak byste se mohli zavděčit návleky a rukavicemi Craft Glow. Oba tyto doplňky jsou komplet z reflexních materiálů, takže zvýší viditelnost cyklisty na cestě a zároveň jsou i mírně zateplené, takže ochrání i před chladnějším počasím, zejména když se přiblíží zima a slunce zapadá daleko dříve.

Návleky CRAFT Glow

Pro veterána

Pro zasloužilé cyklisty, kteří tráví volné chvilky nejen v sedle, ale i odpočinkem doma na pohovce, je ideální dárek kniha. Například „Příběhy Staré dámy: Sto ročníků Tour de France“ od Tomáše Macka určitě ocení jako zajímavé čtení. Pokud se zajímají spíše o současnou cyklistiku, tak je výbornou volbou autobiografická kniha jednoho z nejlepších silničních sprinterů současnosti Petera Sagana „Můj Svět!

Image result for peter sagan můj svět"

Pro městského cyklistu

Cyklisté, kteří tráví většinu času v sedle dojížděním do práce a přesunem po městě, určitě ocení praktické a stylové doplňky. Perfektní volbou je například zvonek od Knog, OI Luxe, což je funkční a zároveň vyloženě designová záležitost.

Knog zvonek Oi Luxe black large black

Pro milovníka nových technologií

Velmi zajímavým doplňkem pro cyklisty, kteří se vyžívají v gadgetech a moderních doplňcích, je bluetooth zámek I LOCK IT. Ten se totiž spáruje s vaším telefonem a zamyká a odemyká kolo podle toho, jak jste daleko, a upozorní, když se kolo někdo snaží odcizit.

Pro cyklistu gurmána

Pro cyklisty, kteří si po pořádné jízdě rádi také pořádně dopřejí v kuchyni, máme výborný tip. S tímto kráječem bude domácí pizza úplně jiný zážitek.

Pro mechanika

Pokud máte doma cyklistu, který stráví více času v dílně než v sedle, tak určitě ocení novinku od WD-40. Obsahuje stále stejnou skvělou mazací směs, ale jednu geniální inovaci navíc. WD-40 Flexible má odolný, ohnivzdorný a ohebný aplikátor. Na rozdíl od svého předchůdce Smart Straw si navíc zachovává svůj tvar, takže je ideální pro precizní práci okolo jízdních kol.

Pro juniory

Mladším cyklistům udělají radost doplňky s jejich oblíbenými hrdiny. Když dostanou helmu s motivy Star Wars nebo Disney postavičkami, tak budou mít o důvod více se na kolo těšit.

Image result for helma kolo starwars"