Dámy, které si nesmíte nechat ujet v online světě

Autor: Václav Šňupárek

V dnešním díle si představíme ženy, které jsou na svých sociálních sítích nejaktivnější a u kterých snadno načerpáte inspiraci, jak si užít skvělý den v sedle. Tak si jejich fotky nenechte ujít.

@paulineferrandprevot

Francouzská závodnice, která byla v roce 2015 mistryní světa zároveň v silniční cyklistice, cyklokrosu i cross-country. Po tomto úspěšném roce následovala série zranění, ale v druhé polovině letošní sezóny dobyla zpátky svět horských kol titulem mistryně světa v XCO i XCM.

@mariannevosofficial

Olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa v silniční cyklistice, opora holandského národního týmu i celku CCC-Liv. Pravidelně sdílí fotky a dojmy ze svého nabitého závodního kalendáře.

@rachybox

Mistryně světa ve sjezdu. Částečně vděčí za svoji dominanci na poli ženského sjezdu svým bratrům, kteří sami jsou závodníci světového poháru v DH. Na společných trénincích od nich získává jejich agresivní styl, který ji pak často přináší vítězství.

@clippedinandfree

https://www.instagram.com/p/B2Uavq4oQru/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Účet, který by se dal shrnout jako „All things cycling“. Její fotky v tlumených barvách jsou opravdu úžasné a lákají vás vyjet na kole a užít si dlouhý den v sedle.

@jolandaneff

Jedna z elitních závodnic světového poháru v cross-country, která těží ze své technické zdatnosti v náročných pasážích. Její herecké dovednosti nejsou o nic menší, jak ukázala v pohádkovém příběhu od Treku, který najdete na videu níže:

@kateplusfate

https://twitter.com/sparkleaddict/status/1184948693578997761

Mladá americká závodnice v XCO, vítězka celkového hodnocení světového poháru letošního roku. Z jejich postů, videí a fotek se dozvíte spoustu informací o přípravě vrcholového sportovce, o mentální stránce závodění i síle, kterou je třeba nabrat v posilovně.

@katkanash

Česká závodnice žijící v USA, která se dříve proháněla na lyžích s Kateřinou Neumannovou, dokonce i na olympiádách v Naganu a Salt Lake City. Závody XCO kombinuje s cyklokrosem a během kariéry získala spoustu medailí z těch největších světových akcí.

@puckmoonen

Profesionální závodnice ženského celku Lotto Soudal a zároveň studentka psychologie. Poslední dvě sezóny nehodnotí jako úspěšné, ale od příštího roku bude závodit za Chevalmeire Cycling. Dokážou jí dopomoci k vítězství?

@unicorncycling

https://www.instagram.com/p/B3HLbBulGHz/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Jednoduše shrnuto: krása cyklistiky v ženském podání. Nejedná se o profesionální závodnici, spíše influencerku, která se věnuje cyklistice.

@micaylagatto

Profesionální závodnice, která se toho nebojí. Jedná se totiž o závodnici v DH, tedy sjezdu. Dlouhé skoky, triky a rychlá jízda po trailu je místo, kde ji najdete. Není se čemu divit, Micayla pochází z Britské Kolumbie v Kanadě, kde je i Whistler – mekka trialového ježdění. Tedy nekonečné traily a světově známý závod Crankworx. I tam vás ve svých příspěvcích vezme. Za shlédnutí určitě stojí i video, ve kterém hraje. Jedná se o cover/parodii na klip rappera Kendricka Lamara HUMBLE.